Valódi Egyenlőségért

A Valódi Egyenlőségért Civil Társaság blogja

Nemek közötti szolidaritás napja - sajtóközlemény

Kezdeményezzük, hogy március 31.-e legyen a Nemek közötti szolidaritás napja.

Mára, március 31.-re a Valódi Egyenlőségért Civil Társaság első alkalommal hirdette meg a Nemek közötti szolidaritás napját. A kezdeményezés célja, hogy legyen egy nap, amikor a nők és a férfiak közötti szolidaritás fontosságára, a közös érdekekre, közös célokra és az együttműködésre irányul a figyelem.

76647939_2514639268649571_4115861498989903872_o.jpg

Azt gondoljuk, hogy a nemek társadalmi szerepeivel kapcsolatos kérdésekre, - beleértve a nemek közötti egyenlőséget, illetve az ezzel összefüggő gazdasági és társadalmi problémákat - olyan új megoldásokat kell találni, ami megváltoztatja az erről való gondolkodást és a nemek közös érdekeire helyezi a hangsúlyt.

Mi március hónapot nagyrészt ennek szenteltük, több ilyen tematikájú cikket is közzétettünk az oldalunkon. Például írtunk arról, hogy miért fontos, hogy több nő legyen a közéletbena nők egyenlősége előtt álló akadályokról, a bántalmazott nők helyzetéről, megjelent egy nő véleménycikke is, aki arra biztatta a fiatal nőket, hogy használják erejüket a fiúkkal szembeni igazságtalanságok elleni fellépéshez is, illetve arról is írtunk egy kicsit bővebben, hogy miért fontos a nemek közötti szolidaritás napja. Arra kértük olvasóinkat is, álljunk ki egymás ügyei mellett is és márciusban osszanak meg minél több olyan tartalmat, ahol férfiak nőkért és nők férfiakért szólalnak fel, megosztáskor pedig használják a #NemekKözöttiSzolidaritás hashtaget a közösségi médiában.

A mai napon a közélet szereplői - a döntéshozók, a nő - és férfiszervezetek, a sajtó és az állampolgárok - felé fordulunk. Szeretnénk kérni őket is, hogy álljanak e kezdeményezés mellé. Különös tekintettel kérjük a kormányt és a parlamenti pártokat, hogy a jövőben a nő - és a férfipolitikájuk egymást kiegészítse és a nők és a férfiak közötti kölcsönös szolidaritást is elősegítse. Továbbá szeretnénk kérni arra is a kormányt, hogy hazánkban és nemzetközi szinten is népszerűsítse a nemek közötti kölcsönös szolidaritás gondolatát, illetve kezdeményezze az ENSZ-ben, hogy a szervezet szenteljen ennek az ügynek egy világnapot.

Toplak Zoltán,
elnök

Szujó Flórián,
alelnök

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valodiegyenlosegert.blog.hu/api/trackback/id/tr1715576430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása