Valódi Egyenlőségért

A Valódi Egyenlőségért Civil Társaság blogja

Miért fontos a nemek közti szolidaritás napja?

2020. március 30. 20:26 - Toplak Zoli

Első pillantásra butaságnak tűnhet, hogy miért kell erről beszélni egyáltalán. Férfi és nő egysége alkotja a családot, ezen alapszik a társadalom, ebből nő ki az emberek világa. Persze, hogy együtt kell működni. Csak hát menet közben történt valami. És ebből a valamiből tudunk csak továbblépni.

Mi is ez a "valami"? Nem csak a feminizmus, a nők öntudatra ébredése. Persze ez is, és ebből, ami nagyon befolyásolja a párbeszéd lehetőségét - a folytonos lázadás és uszítás a férfiak ellen. Nagyon sok férfiban nagyon sok frusztráció halmozódott fel, és eleve gyanakvással fogadnak minden olyan közlendőt, ami nőktől indul, és azzal kezdődik, hogy: "szükségem lenne...". Valamire. Bármire, amihez neked, kedves férfi, meg kell változnod. Íme egy újabb lehetőség arra, hogy éreztessem veled az elégedetlenségemet, hogy újra ne hagyjak neked békét és újólag hajszoljalak, miközben még bűntudatot is próbálok kelteni benned, hisz így vagy a legkönnyebben manipulálható.

child-17387_1920

Azok a nők, akik tényleg keresik az együttműködést a férfiakkal, valóban ki kell fejezzék, hogy megértéssel és jóindulattal közelednek a másik nemhez. Építő vitát és építő kritikát akarnak gyakorolni, kellő elismerés, tisztelet és bátorítás mellett. Mert szövetségeseket akarnak és nem bűntudattól hajtott rabszolgákat.

Másrészt viszont a férfimozgalom adósa a nőknek azzal, hogy azok valódi, általános igényeire adekvát válaszokat adjon. Hogy odafigyeljen a nőkre, és túljusson a véresszájú baloldali feministák fixírozásán.

Mit lehetne kezdeni azzal a helyzettel, hogy az otthoni munka egyenlőbben legyen elosztva? Hogy anyagilag is, társadalmilag is elismertebb legyen? Mi kell ahhoz, hogy a férfiak akarjanak elköteleződni és családot alapítani? Vagy akár azzal a helyzettel, hogy utcán is megetethesse a gyermekét a még szoptatós anyuka, anélkül, hogy rossz szemmel néznének rá?

A nők oldaláról: vajon akarják egyenlőbbé tenni a családjogi helyzetüket a férfiakéval? Támogatják valóban az apaságot? Mármint akár Jánosét Nyíregyházán, nem csak a saját párjáét Szombathelyen. Támogató aláírással petíció esetén, például.

És még valami. Tudjuk és akarjuk megünnepelni azt, hogy férfiak és nők vagyunk, egymásnak teremtve és különbözőségeinkben egymást kiegészítve? A belénk kódolt egységet, illetve ennek ígéretét? Tudunk ünnepelni együtt? Például bállal, ahol "kötelező" a páros tánc.

argentine-tango-2079964_1920

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valodiegyenlosegert.blog.hu/api/trackback/id/tr3015574298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása