Valódi Egyenlőségért

A Valódi Egyenlőségért Civil Társaság blogja

A Valódi Egyenlőségért Civil Társaság blogja

Kedves Olvasó!

A Valódi Egyenlőségért blog a Valódi Egyenlőségért Civil Társaság blogja. A blogon a civil társaság tevékenységével, illetve a civil társaság által képviselt ügyekkel, témákkal kapcsolatban jelennek meg írások.

A Valódi Egyenlőségért Civil Társaságot 2018-ban hoztuk létre, annak érdekében, hogy a nemek közti egyenlőséget elősegítsük mindkét nem részére. Kiemelt célként lett megfogalmazva, hogy elérjük azt, hogy a férfiakat érintő társadalmi kérdések is megjelenjenek a politikában, a nemek közötti egyenlőségben és a nyilvánosságban általában.

Mik azok a keretek, melyek között elképzeljük ezt?

  • Nemek közötti egyenlőség a nők és a férfiak esetében is.
  • A nők és a férfiak irányába is szolidáris társadalom (törvények, politika, társadalmi gondolkozás stb.).
  • Pozitív nőkép - és férfikép.
  • A nők és a férfiak közötti szolidaritás.
  • Mindennek érdekében: építő munka, párbeszéd, konszenzus.

Mivel a férfiak érdekképviselete kezdetleges hazánkban, ezért annak megerősödéséig a férfiakat érintő ügyekkel kiemelten foglalkozunk. Néhány területe ennek az oldalnak: törvény előtti egyenlőség, oktatás, apák helyzete, egészségügy, erőszak, férfiszerepek szorítása. Mivel a nemek közötti egyenlőséggel kapcsolatos társadalmi diskurzus és politika gyakran szembe állítja egymással a férfiak és a nők érdekeit, ezért kiemelt foglalkozunk a nemek egységének elősegítésével is.

Határozott célunk, hogy a politikában mindkét nem számára biztosított legyen az érdekképviselet, továbbá a nemekkel foglalkozó politika a nők és a férfiak közötti kölcsönös szolidaritás elvén alapuljon és ezt segítse elő a társadalomban is. Kiemelt célunk, hogy a döntéshozók vegyék figyelembe a férfiakkal foglalkozó civilszervezetek álláspontját is, és a nemek közötti egyenlőséget célzó stratégiákban jelenjenek meg a fiúk és férfiak helyzetét javítani kívánó társadalompolitikai célkitűzések is.

A szervezet ennek érdekében állásfoglalásokat dolgoz ki, ezeket közzé teszi. A figyelemfelhívás különböző eszközeivel él: nyílt levelekkel, utcai demonstrációkkal, médiaszerepléssel.

Saját weboldalunk a valodiegyenloseget.hu, illetve elérhetőek vagyunk Facebookon is.

49629718_1976715745775262_137291709108191232_n.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valodiegyenlosegert.blog.hu/api/trackback/id/tr7615392400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása